Inici del Fòrum Social Mundial

Normalitat a Dakar durant la setmana prèvia al Forum Social Mundial. Llevat d’alguns anuncis que parlaven de l’esdeveniment, res feia pensar que, dies després, milers persones d’arreu del món s’aplegarien a la cita anual del ben anomenat moviment altermundialista.

En aquest context de relativa incertesa, però amb un clar esperit optimista, l’equip del CIEMEN es disposava a assistir a la manifestació que inaugurava el FSM de Dakar, acompanyats i acompanyant la resta d’integrants de la recent creada Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles.

Representants del moviment kurd, del comitè de refugiats de Mauritània, del moviment indigenista d’Amèrica llatina (Perú, Bolívia, Guatemala), de Palestina, dels bretons, de la Cabília, de Galícia, bascos, mallorquins i valencians, i fins de tot de la Cornualla, tots plegats vam quedar gratament sorpresos de l’abast de la manifestació, en tots sentits: pel temps que va durar –5 hores–, pel llarguíssim recorregut –5-6 quilòmetres– i per la quantitat –70.000 persones segons l’organització.

Punt i a part mereix el fet d’estar envoltats de tot tipus d’organitzacions africanes, amb les que compartim les mateixes reivindicacions a l’entorn del màgic concepte “un altre món és possible”.

Qui deia que a l’Àfrica no hi havia societat civil organitzada? Ara ja ningú. Com tampoc ningú podrà dir que l’Àfrica no se’n sortirà: veient la manifestació, i sobretot passejant per la Universitat de Dakar (seu del fòrum), hom s’adona de les virtuts del directe, de les virtuts de mirar sense intermediaris.De fet, veient la magnitud de la manifestació ens hem adonat que en aquest Fòrum als toubabs europeus saberuts ens caldrà tres coses: escoltar, veure i aprendre. Que així sigui.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Notícies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s