Quart dia de Fòrum

Si amb una cosa coincidim molts dels participants europeus que hem vingut a Dakar, alguns d’ells amb llarga experiència, és que aquest és el Fòrum de les dones. De les dones africanes per precisar. I no estic parlant només de les dones que majoritàriament s’encarreguen de les parades de menjar, artesania i exposició de les diferents reivindicacions en tendals i guinguetes. Estic parlant, sobretot, de la quantitat d’organitacions, xerrades i activitats protagonitzades per dones africanes, que han estat, sens dubte, el gran valor afegit d’aquest Fòrum.

D’altra banda, a l’Espai dels Drets Col·lectius dels Pobles que organitza el CIEMEN, vam tenir un dels debats més fèrtils de tots els dies. El tema, la contribució dels drets col·lectius dels pobles a la pau, la cultura i la democràcia. A partir d’una brillant introducció del Bretó Yan Chouq, en David Minoves de la Fundació Irla, la Rania Madi de Palestina, en John Clif de Cornualla, l’Emine Ayna, alcaldessa de Kurdistan i, finalment, Xose Manuel Beiras de la fundació Nova Galiza, van explicar les diferents aportacions de cada poble –del seu poble– a la pau, la la cultura i la democràcia.

Bon contingut i millor assistència, que contraresta les dificultats organitzatives que els europeus, des de la nostra racionalitat, patim especialment. La segona part del dia, dedicada a un seguit de trobades preparatòries per definir i concretar declaracions, continuïtats i futures agendes comunes, en una marató de reunions i més reunions.

Definitivament, intentar canviar el món és estimulant, motivador, però també esgotador. La jornada acabava amb el sopar diari que conjuntament fem els altres membres de la xarxa, amb una tertúlia final, que per la seva interculturalitat és d’una riquesa espectacular.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Notícies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s